Rob Koops | Debat
15245
page-template-default,page,page-id-15245,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Debat

Stemmen met je voeten

‘Rob verweeft dingen die gebeuren in de zaal meteen in zijn verhaal’ – Puck van Tilburg, Bestuursadviseur Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Als dagvoorzitter maakt Rob Koops vaak gebruik van het Stellingenspel. Bij deze interactieve werkvorm wordt de ruimte in twee vakken ingedeeld. Een EENS vak en een ONEENS vak. Met in het midden een lijn. Aan de hand van prikkelende stellingen volgt er een debat. Vol dynamiek.

Daarbij stemmen de deelnemers met de voeten. Je loopt naar het vak van je keuze. Overlopen mag. Immers je kunt mening veranderen tijdens het debat. Omdat iemand in het andere vak bijvoorbeeld een verrassende invalshoek benoemt of goede tegenargumenten aandraagt. Dat zorgt voor beweging, voor uitwisselen van verschillende standpunten.

Kortom een inhoudelijk debat waarbij Rob Koops als debatleider met de deelnemers op zoek gaat naar de verdiepende antwoorden achter de stelling. Voor- en tegenstanders gaan met elkaar in debat. Rob Koops interviewt hen. Waarom ben je het EENS met de stelling of juist ONEENS? Daarbij gaat het niet om goed of fout maar om elkaar begrijpen, luisteren en uitwisselen. Diversiteit in plaats van uniformiteit. Oplossingen in plaats van problemen.

De stellingen worden vooraf geformuleerd in overleg met de opdrachtgever. Zodat ze optimaal aansluiten bij de doelgroep en doelstelling van de dag. Een goede stelling mag een beetje kort door de bocht gaan. De verdieping en nuancering volgen in het debat.

Het Stellingenspel is een energieke en effectieve werkvorm van circa 30 – 45 minuten, waarbij iedereen meedoet, want elke mening telt. Inhoud met plezier. Geschikt voor groepen van ongeveer 25 – 100 personen.

Meer weten over het Stellingenspel? Neem gerust contact op met Rob Koops 06 22 606 819.